Hem


E-post   Om oss   Forum/Blogg   Moskéguiden   Kal         
fors.jpg  Klicka här för att se dagens datum i Hijri


Välkommen till Islam

Välkommen syster/broder till den rätta vägen, till ljuset från mörkret, till Islam . Tänk dig att Allah (swt) själv valt ut dig bland miljarder av människor och väglett dig till Islam och till ett lyckligt och evigt liv i Hans Paradis i andra livet. Det är ett klart bevis på att Han tycker om dig och gjort dig till muslim bland miljarder av andra vilseledda människor.

Börja tacka Allah(swt)för den här ovärderliga gåvan som du har fått främst genom att dyrka honom på det sätt Han vill och för att du ska få lycka i detta och i det andra livet.

Islam är inte som andra religioner, islam är unik på så sätt att man lever med den till vardag, den är en livstil. På så sätt har man en kontinuerlig kontakt med sin skapare Allah(swt) varje dag i varje handling och i de fem obligatoriska bönerna, inte bara på söndagar. Detta leder till att man känner frid och harmoni inom sig, man upprätthåller en balans mellan kropp och själ som leder till att man känner sig stark och lycklig, en lycka som inget annat kan ge dig i detta liv.

Börja sakta men säkert med att ställa om ditt liv så att det passar ditt nya val. Förhasta inte dig utan ta ett steg i taget och börja med de viktigaste först. Det allra viktigast är att börja utföra de obligatoriska bönerna för att upprätthålla kontakten med Allah(swt). På denna sida och andra sidor kan du lära dig utföra bönen. Sluta sedan med det som är haram(förbjuden) i islam t.ex, droger, alkohol, griskött och rökning, sök professionell hjälp om det behövs. Börja sedan lära dig islam i din egen takt, lär känna en kunnig muslim (syster/broder), men känn inte dig underlägsen för att du har för lite kunskap, allt tar ju sin tid. Läs om Tawheed (monoteism), islamsgrunder, trosprinciper, islams fempelare osv. Börja med sektionen "Lär mer om Islam" här på ingångssidan, där hittar du det mesta grundläggande om islam.

Känner du dig osäker på något eller vill komma i kontakt med en syster/broder för att hjälpa dig med bönerna och annat skicka bara ett mail till "Syster-Online" på ingångssidan så får du insha Allah hjälp med det.


Nedan får du fler råd från andra svenska konvertiter:

Umm Ayub: Det viktigaste i början är att stärka och fördjupa din Imaan och kontakt med Allaah... Läs mer

UM: Jag råder alla nyreverterade att först läsa om Tawheed - islamisk monoteism Läs mer

Syster: Ett öppet råd till nya muslimer Läs mer©Copyright  || E-post
www.konvertitguiden.com

Länktips:

Svenska:
islamguiden.com
koranensbudskap.se
al-ibada.com
bilal.se
islam.se
hikma.se
islam-guide.com
moslim.se
barnskolan.com
islam-svarar.se
islamqa.com
frid-net.se
salat.se
gratiskoran.com

English:
New Muslims
islaam.com
islam-guide.com
discoverislam.com
evolution.com
understandislam
beconvinced.com
sultan.org
islaam.com
islamway.com
islamonline.net
islamweb.net
thisistruth.org
islamicweb.com
awareness.org
islamicweb.com
islamicweb.com

Soumi:
islamopas.com

كوردى :
dangiislam.org

فارسى :
ahlesonnat.net

العربية :
al-islam.com
islam-qa.com
islamway.com
sultan.org
islamweb.net
islamonline.net

Andra språk:

al-islam.com
islam-qa.com