Hem


E-post   Om oss   Forum/Blogg   Moskéguiden   Kal         
fors.jpg  Klicka här för att se dagens datum i Hijri


Service till konvertiter


Nedan vill vi erbjuda dig ett antal tjänster, detta för att underlätta för dig i ditt nya livsval och för att du ska känna dig välkommen bland dina nya bröder och systrar.

Vigselförrättning
Är du konvertit och har planer att gifta dig med en muslim så kan vi hjälpa dig med vigselförrättningen helt ideelt och för Allahs skull. Vi har en auktoriserad vigselförättare. För tidsbokning skriv till:

info@konvertitguiden.com

OBS! Endast lördagar eller söndagar, inga vardagar. Imamen finns i Märsta och det är ditt ni ska tar er för att få hjälp med vigselförrättningen.
Intyg om hindersprövning och intyg om vigsel ska uppvisas inför förrättningen. Intygen utfärdas efter ansökan av skattemyndigheten.
OBS! både mannen och kvinnan måste ansöka om hindersprövning var för sig, Ladda hem ansökningsblanketten om hindersprövning. Blanketten skickar du till skatteverkets kontor i den kommun du bor i. Adressen hittar du här: Skatteverkets kontor. Tillbaka får du intyg om hindersprövning och intyg om vigsel, ta med er dessa intyg när vi träffas.


Gratis Tajweedkurs
Är du konvertit och vill lära dig Tajweed, dvs. läsa koranen på rätt sätt har vi ordnat en kurs just för dig. För mer info om kursen se: Tajweedkurs


Omskärelse av män och pojkar
Är du manlig konvertit och vill omskära dig, eller om du har en pojke som du vill omskära honom så rekomenderar vi en erfaren muslimsk läkare med 30 års erfarenhet inom omkärelse. Han användar dessutom en modern metod med mindre blödning och minimal värk. KonvertitGuiden har kommit överens med honom att han ska ta ett reducerat pris än det han normalt tar mot att man nämner att man valt honom på rekommendation av denna hemsida dvs. "konvertitguiden.com" eller "IslamGuiden". Han har också lovat en bra service och en snabb tid speciellt för er som nämner denna hemsida eller IslamGuiden . Hör gärna av er till oss om hur det gått efter besöket hos honom.
Västerleds Hudmottagning
Läkare: Abdulhadi wahbi
Sulitelmavägen 4
167 35 BROMMA
Telefon: 08-264177
Kostnad: Rabbat för er som nämner denna hemsida eller IslamGuiden.

OBS! Vi tjänar inget på denna överenskommelse förutom belöningar från Allah(swt) på domedagen insha Allah.


Begravning
Begravningsfirmorna tar idag mellan 14000 - 16000 kronor för en begravning, men som konvertit och medlem i föreningen IKKC(Islamiskt Kurdiskt KulturCentrum) så vill de hjälpa dig och göra begravningen gratis antigen för dig eller din familjmedlem. Några frivilliga bröder och systrar i föreningen ställer upp och hjälper till praktiskt med begravningen helt ideelt. Om föreningen inte har resurser för tillfället så försöker de anlita en islamisk begravningsfirma istället och står då för hälften av begravningskostnaderna som de betalar från medlemsavgifterna.
Medlemsavgiften är: 100:- i månaden
Må Allah(swt) belöna dem för att de underlättar detta för er konvertiter.

Epost: ikkc@hotmail.com
Hemsida: http://www.ikkc.se
OBS! De tjänar inget på denna verksamhet förutom belöningar från Allah(swt) på domedagen insha Allah.


Beställ gratis Koran
Du kan beställa ditt gratis exemplar av "Koranens Budskap", pocketupplagan från:
Hemsida: http://www.gratiskoran.com
Må Allah(swt) belöna de som ligger bakom initiativet med paradiset, ameen.


Beställ gratis böcker
Vi har ett antal gratis böcker om Islam på engelska som du kan beställa via:
http://www.konvertitguiden.com/gratisbok.shtml
.


Intyg om att man reverterat/konverterat till Islam
Konvertiter/revertiter som vill ha intyg på att de reverterat till Islam kan få hjälp via vår moské Islamiska Kulturföreningen i Märsta. Intyget kan behövas när man åker till muslimska länder för att visa att man är muslim. Det är t.ex. ett måste om man vill åka till Hajj. Om du är man och ska gifta dig med en muslimsk flicka kräver imamen ett sådant intyg vid vigseln.

Är du en syster och vill få ett sådant intyg så vill vi att du först rekommenderas av systrarna på tjänsten "Syster-Online", antigen genom att de känner dig eller att du konverterat via någon av dem. Är du däremot en broder så vill vi att du rekommenderas av brodern på tjänsten "Broder-Online", antigen genom att han känner dig eller konverterat via honom.

Vi vill bara ge ut intyget på rekommendation av de ovanstående pga. att det annars kan missbrukas. Intyget är gratis.
©Copyright  || E-post
www.konvertitguiden.com

Länktips:

Svenska:
islamguiden.com
al-ibada.com
bilal.se
islam.se
hikma.se
islamiska.org
moslim.se
barnskolan.com
islam-svarar.se
sindbad.se
silom.se
frid-net.se
detgoda.se


English:
New Muslims
islaam.com
islam-guide.com
discoverislam.com
evolution.com
understandislam
beconvinced.com
sultan.org
islaam.com
islamway.com
islamonline.net
islamweb.net
thisistruth.org
islamicweb.com
awareness.org
islamicweb.com
islamicweb.com


Soumi:
islamopas.com


كوردى :
dangiislam.org


فارسى :
ahlesonnat.net


العربية :
al-islam.com
islam-qa.com
islamway.com
sultan.org
islamweb.net
islamonline.net


Andra språk:

al-islam.com
islam-qa.com