UM:s väg till Islam

I Allahs Den Nåderikes Den Barmhärtiges namn

I Allahs Den Nåderikes Den Barmhärtiges namn

Frid vare med dem som följer vägledningen.

Min syster reverterade 1 1/2 år före mig. Hon har alltid varit en sökare. Islam kändes rätt, utan förvanskningar och motsägelser. Hon förstod att detta var från vår Skapare och ingen annan. Ren tro, bara hon och vår Herre. För ingen annan förtjänar vår dyrkan utom En skapare, Allah.

Jag följde med henne när hon reverterade och jag var glad för hennes skull. Hon satte på sig sjalen direkt när hon reverterade. Hon brydde sig inte det minsta om vad folk skulle säga, utan mer vad Allah skulle säga om hon inte satte på sig den. För prövningar får vi vare sig man bär sjal eller inte ända tills vi når våra gravar. Hon visste ju att hon gjorde rätt, att detta var vad vår Skapare krävde och hon ville ju mer än något behaga vår Herre.

Så gick tiden och varje gång vi träffades så pratade hon om Islam. Så fort vi gick förbi ett träd så sa hon "Subhanallah". Jag tyckte till en början att det var jobbigt att allt hela tiden var utifrån Islam. Men okunskap förbyttes till kunskap och kunskapen ledde till övertygelse och jag kände i hela mig att detta var sanningen, meningen med livet. Alhamdulillah! Det var som om jag hittat facit till livet och inte ett enda fel hur mycket jag än läste. Så en dag i april var det dags för mig. Min syster fanns med och så fort jag klev innanför dörren sa brodern "Jag har väntat på dig". Det var nämligen samma broder som min syster reverterade inför (då förstod vi inte att man kan konvertera/revertera helt ensam om man så vill).

Jag tror inte att vi riktigt förstår vilken gåva Han gett oss. Valt ut oss bland alla andra, öppnat våra hjärtan och låtit ett frö växa. Gett oss chansen att få en plats i Hans Paradis. Vi behöver bara följa Hans vägvisare så kommer vi fram. Ya Allah!

Vår mamma reagerade mest på att min syster reverterade. Hon bjöd hem prästen som skulle övertyga henne om att hon valt fel väg. Där satt vi i soffan och prästen bara höll med allt hon sa och erkände till och med att Muhammed (frid vare med honom) var en helig man. Min mamma blev så chockad att hon steg upp och började vattna blommorna. Ja, några mer präster på besök blev det inte.

Fortfarande efter alla dessa år har hon åsikter om allt i Islam. Det beror på att hon inte vill lyssna på oss. Det är som en stängd dörr. Men lite har hon ändå förstått. Jag tror ändå att hon är stolt över oss på något sätt. Att vi öppet vågar visa vad vi tycker och att vi älskar vår Skapare. Men samtidigt att varför måste ni öppet visa er med dessa långa sjalar och ansiktsslöjor. Kanske är hon rädd för att vilja lyssna på oss för att hon vet att vi har rätt. Själv sjunger hon i kyrkokör men är inte säker på vad det egentligen är hon tror på.

Familjen blir oftast den största prövningen. Först blir det storm men sedan lugnar det ner sig. Och i början är det svårt att försvara sig eftersom man inte har tillräcklig kunskap. De kan tycka att varför ger du dig in i något som du inte har full kunskap om. Då ställer man bara en motfråga "Säg ens tre paragrafer i din egen lagbok" så blir det tyst sen.

Det gäller att ha mycket tålamod i början och gärna ha någon annan muslim i sin närhet som kan stötta och hjälpa. Det är inte undra på att våra familjer har så svårt att förstå att man reverterar, då media ständigt smutskastar Islam. Det lilla de vet om islam har de lärt sig från TV. Men trots att Allahs fiender försöker sitt bästa i att släcka Islams ljus, så brinner det som aldrig förr. Människor blir nyfikna och börjar läsa om Islam och fler och fler reverterar. Så mitt råd till alla nyrevertiter är att ta hem material om Islam till familj etc, och dela ut lite varstans så de får läsa om den sanna Islam. Sverige är fattigt på religion, människor här har kommit långt från den rena ursprungliga tron. Så det gäller också att vi försöker dela med oss av vad vi vet så att de åtminstone får rätt kunskap om Islam. Då förstår de också att det finns muslimer som praktiserar olika mycket.

Jag råder alla nyreverterade att först läsa om Tawheed - islamisk monoteism. Det är grunden. Man förstår så mycket när man läst om tawheed. Det är obligatoriskt att göra bön när man reverterar, det är inget man kan vänta med, det är det som skiljer oss från otro. Islam är inte bara ord det är handling också. Så jag råder er också att läsa om just bönen och lära er den grundligt, samt tvagningen innan bönen - wudu. Vi kommer redan i graven att bli tillfrågade om bönen. Något mycket stärkande är att läsa om kompanjonerna och efterföljarna till profeten (frid vare med honom). De fick gå igenom stora prövningar så som tortyr etc. Det får en att inse att några glåpord som vi får då och då är obetydliga prövningar. Ett annan sak är att om någon tycker att det är svårt att börja med sjalen på en gång så är det inget som ska få någon att inte vilja ta steget att konvertera/revertera. Jag säger inte att det är ok att inte bära sjal, jag säger bara att det är bättre att konvertera/revertera utan sjal än att inte konvertera/revertera alls. Man kan då "provhijabba" med andra muslimska systrar där de bor så går det lättare att börja sen. Många har gjort precis så, provat bära den ute hos systrar i ett par dagar, och upptäckt att det inte alls var så svårt som man föreställt sig.

Det räcker inte att bara yttra trosbekännelsen vare sig privat eller offentligt, man ska tro på det från hjärtat med en stark övertygelse och orubblig tro. Om man verkligen är uppriktig och följer islams läror i ens dagliga liv kommer man finna sig själv som en pånyttfödd människa. Därför är det viktigt att man tänker på att man inte börjar fylla sin bok med en massa synder som man kanske ångrar sig senare.

Livet är ett test för oss alla. Den Allah älskar prövar Han. Vi kommer bli prövade tills vi når våra gravar. För varje prövning som händer dig blir du av med synder eller får belöning, så visa tacksamhet till Allah för den och ha tålamod. För det kommer kosta olika mycket för oss att komma till Paradiset. Hur mycket är vi villiga att betala?

Till sist, tre hjälpmedel till Paradiset är, tacksamhet, tålamod och gudsfruktan.

En syster i islam

Mina råd till nya konvertiter:


www.konvertitguiden.com