Emmas väg till Islam

Detta var mitt val

Jag är uppvuxen i Norrland i en liten by där det inte finns många muslimer så jag har aldrig varit i kontakt med Islam eller muslimer på något sätt. Nästan det ända jag visste var att dom inte fick äta griskött och hade slöja och läste Koranen.

Sedan flyttade jag och så hamnade jag grannar med några muslimska familjer och jag började umgås med några av dem och träffade min kille på samma vis. Ingen av dom jag umgicks med var direkt praktiserande muslimer men vi började prata då och då om Islam och dom förklarade och berättade olika saker. Jag som inte direkt varit troende ( jag trodde att det fanns någonting större men visste inte vad ) då jag är uppväxt så tyckte att det var väldigt intressant och fint, jag kunde ju endel om bibeln och kristendomen, men det har inte alls fångat min uppmärksamhet och känsla som Islam.

Sedan ett tag efter började jag själv läsa på internet om Islam, Koranen m.m. Och tyckte det stämde så mycket och mkt fördommar som man hört verkligen inte stämde, jag har aldrig varit fördomsfull men man hade ju hört så mycket dåligt om muslimer, terrorism, kvinnomisshandel m.m. men jag hittade inget sånt när jag läste.

Jag började inse att Koranen kunde inte varit bara något en människa hittat på och skrivit, helt omöjligt. Och började känna i hela min kropp att detta va rätt.

Och efter Ramadan som jag var med på och fastade, men eftersom jag inte var muslim då så bad jag inte eller så, utan bara fastade, men jag tyckte om det så mycket, det kändes speciellt, och det var efter det som jag verkligen kände att detta var rätt, men jag fortsatte läsa och hitta kunskap, tog kontakt med andra som konverterat och sedan December 09 så sa jag min Sahadah och blev muslim, Alhamdilullah.

Saken är den att många tror nog att jag gjorde det bara för att min kille är muslim, vilket är fel. Jag ser det som att jag fick min vägledning på det viset, men det var inte förän jag bestämde mig för att säga min Sahadah som jag också berättade för min kille att jag ville bli muslim. Aldrig har varket min kille eller någon annan försökt tvinga mig till att tro på något eller bli något som jag inte velat. Men detta var mitt val.

Och jag är så tacksam och glad. För vägledningen jag fått.

Alhamdilullah !!!

Emma
Stockholm 2010-03-07


www.konvertitguiden.com