Muslimahs väg till Islam

Jag har alltid trott på att det finns en gud

Jag konverterade till islam i slutet av sommaren 2003.

Jag har alltid trott på att det finns en gud och sökt efter något att tro på.

Men jag kom i kontakt med islam genom en arbetskamrat som var “muslim”, jag visste inte då att man inte kan vara muslim om man inte ber...så jag antog att hon levde ett bra muslimskt liv. Jag umgicks en del med henne och vi gick tillsammans till mosken där jag köpte mig en översättning av Koranen på svenska.

Det tog mig ca. 1 år innan jag tog mig igenom hela Koranen, jag läste bara då o då...och någon sida i taget. Men så fort jag läste Koranen så kändes det rätt...jag kände att det här är sanningen. Jag kunde inte sluta att tänka på vad jag läst och hur det berörde mig. Allt detta hände ca 1 år innan jag konverterade. Men redan från början kände jag mig som muslim även om jag hade väldigt dålig kunskap om hur man praktiserade det sanna Islam. Men ju mer jag läste och ju mer jag förstod så började jag försöka praktisera så gott jag kunde.

Vissa saker var redan lätta enligt mig tex. Med att avstå från alkohol och uteliv...det hade aldrig tidigare intresserat mig. Jag slutade med griskött. Försökte fasta ramadan.

Men bönen tog det tyvärr lite längre tid...jag tänkte att när jag såg andra “muslimer” som inte bad så kunde det inte vara så farligt om jag inte gjorde det...och så ville jag väl inte riktigt att min familj skulle få reda på att jag var muslim.

Men en dag blev jag bjuden på en fest hos min vän...de skulle fira omskärelsen av hennes son.

Där träffade jag en muslimsk kille som senare skulle visa sig bli min man.

Varje gång jag träffade honom lärde jag mig något nytt om islam..och det ploppade hela tiden upp nya frågor i mitt huvud som jag ville ha svar på. Islam var så stort och nytt för mig. Och det är fortfarande en kunskaps resa för mig...jag lär mig alltid något nytt..med Guds hjälp.

Jag känner fortfarande en sån enorm tacksamhet till Allah, Gud att jag blev vägledd till den sanna tron. Hoppas att många många fler kommer känna som jag Inshallah (Om Gud vill).

Till slut så kände jag att nu vill jag konvertera till Islam, jag sökte lite på Internet och fann en sida www.islamguiden.com. Där stod det att man kunde kontakta några systrar om man ville veta mer om islam eller konvertera. Jag mejlade dit och fick svar att jag kunde komma till de och konvertera. Jag minns att jag var jätte nervös den dagen jag skulle dit...jag åkte innan jobbet och konverteringen gick rätt snabbt, de hade ordnat det så jätte fint för mig och en annan tjej som också skulle konvertera. När jag sedan gick därifrån kände jag mig så glad!

Det var som en sten hade fallit från mitt hjärta. Nu visste jag att jag nått det jag ville. Jag kände mig stark. Sen kom resten av mitt muslimska liv sakta men säkert...Jag började be...fasta...började med slöja...och allt som hör till. Egentligen tycker jag inte att det är så jätte stor skillnad i hur jag lever nu i jämförelse med tiden innan jag blev muslim...många av de värderingar som finns inom Islam är helt vanligt sunt bondförnuft som tex. Att uppföra sig bra mot andra människor, inte ljuga, inte baktala folk etc... Men känslan är helt klart annorlunda från mitt liv innan..jag känner mig fullkomligt trygg och vet att det finns någon som hjälper mig om jag får det svårt...min själ har fått ro.

Men det var en lång resa dit och fortfarande söker jag efter ännu mer kunskap...och hoppas på ett bra liv i nu och i nästa liv inshallah...om Gud vill...

Hoppas denna berättelse hjälper någon på traven...till att hitta sanningen.

Muslimah
Stockholm 2008-08-10


www.konvertitguiden.com