Ibrahim Blicksjös väg till Islam

Jag är en broder på 40 år nu och jag har varit Muslim i lite mer än 20 år nu. Jag heter Micael Ibrahim Blicksjö och bor i Uppsala.

Hur blev jag då Muslim? Jag blev det inte genom eftertanke eller studier om Islam. Jag blev det över en natt.

Innan jag blev Muslim så följde jag en kultur och religion som kallas för Rastafari. Jag studerade denna religion och den kändes helt rätt för mig. Det skall här sägas att jag är så som person, om jag börjar tro på något och vill följa det så försöker jag också lära mig så mycket som jag kan om denna religion eller kultur. Jag tar det seriöst. Jag har så länge jag kan minnas trott på att det finns en Gud. Jag har även läst Bibeln men aldrig känt något för den. Den var jobbig att läsa och förstå. Så när jag var runt 14 år hittade jag Rastafari och tänkte att detta var min grej. Revolutionärt, emot etablissemanget - vi och dom - krossa övermakten. Det var inne då. Det var Rastas, punkrockare och skinheads som ägde Stockholm där jag bodde. Jag lät håret växa, slutade kamma och klippa mig och fick dreads - långa dreads - och gjorde allt annat som förknippas med Rastafari. Detta var min väg, jag skulle leda de vilsegångna fåren ut ur Babylon - That was my mission, Man!

Åren gick, jag levde som rebell, yeah, spelade i flera reggaeband - budskapet måste ju ut - och var fullt övertygad att Jag - JahMike som jag kallade mig - var inne på helt rätt spår. Under denna period så lärde jag känna en familj från Eritrea, de bodde i Husby där jag också tillbringade mycket av min tid. Mycket fina människor och de var Muslimer. Men vad gjorde det mig. Jag hade absolut ingen aning om Islam. Men de var ju från Eritrea! Nästan Etiopien! Zion - heligt för en Rasta. Så vi umgicks ganska mycket. Vi gick på samma ungdomsgård, spelade fotboll tillsammans och blev hembjudna till dem. Ja, det var en fin tid.

Efter ett tag, när jag var 20 år, så frågade jag en dag om jag kunde få låna deras Quran och läsa den. Varför? Var det för att jag ville veta och söka sanningen? Jag vet inte, kanske omedvetet. Men då var jag bara intresserad av vad "ni" Muslimer läste för något. Jag hade ju läst bibeln så varför inte Koranen? Jag hade absolut ingen som helst tanke på att bli Muslim. De svarade att de kunde låna mig en översättning av Quran på engelska. MEN, det fanns ett villkor sa de; De ville att jag skulle tvätta mig på ett speciellt sätt innan jag tog Quran eftersom det var en helig Skrift för dem.

Självklart så accepterade jag detta och jag tyckte inte det var något konstigt med det. De skrev på en lapp hur man gör tvagningen och sedan fick jag Quran i en plastpåse.

När jag kom hem så tog jag lappen med mig in till badrummet och började att göra min första tvagning. Redan då - mitt i tvagningen - fick jag en underbar känsla i mitt bröst. Det var en mycket kort men intensiv känsla som bara varade kanske en sekund. Men det var tillräckligt för att jag skulle avbryta min tvagning och så undrade jag vad det var som hände. Men jag avslutade tvagningen, tog Quran och gick in till mitt rum. Stängde dörren och började läsa. Redan från första sekunden, från första ordet i öppningskapitlet så var det som en explosion av känslor i mitt bröst, jag kan inte beskriva känslorna, de var för starka. Ni vet när ni känner en sådan glädje och lycka att ni bara vill skrika rätt ut, det bara bubblar i hela kroppen. Har ni varit med om det? Det här var tusen gånger starkare. Jag kunde inte sluta läsa. Jag läste tills jag somnade av trötthet. Så dagen efter var jag som ett litet barn som ser världen för första gången. Jag såg på hela skapelsen med nya ögon. Och då förstod jag att jag var Muslim. Jag accepterade det på en gång. Men sedan tog det cirka tre veckor innan jag vågade gå till en moské och säga trosbekännelsen. Jag trodde att om jag kliver in i en moské så kommer jag bli jagad av vilda gubbar med långa skägg och skarpslipade knivar.

Men jag säger er, att göra denna vittnesbörd är det bästa beslut jag tagit i hela mitt liv. Jag tackar Allah för att jag fått vägledning och är tillsammans med mina bröder och systrar i den bästa och största gemenskapen på denna jord. Er Tillgivne Ibrahim Blicksjö


www.konvertitguiden.com