Emmas väg till Islam

Jag skulle bara testa att fasta av ren nyfikenhet

Jag konverterade till islam förra året under ramadan 2007. Meningen var att jag bara skulle testa att fasta av ren nyfikenhet. Jag bestämde mig för att lära mig be under tiden som jag även fastade. När jag kombinerade dom här två underbara mashallah sakerna med varandra så går det inte beskriva känslan.

Jag fick ett lugn och ödmjukhet som jag inte haft tidigare. Mitt temprament blev från ivrig till alldeles lugn i hela själen. Det var då jag bestämde mig för att konvertera och det gjorde jag också efter fastan. Har haft mycket problem med familj och vänner som inte kan acceptera det här. Ibland är man stark och ibland blir man ledsen men jag vet att Allah drar mig hårdare och att det är ett test på min styrka. Har dock inte kunnat börja med hijab men insh`allah så kommer det snart.

Har dock åkt runt på lite olika föreläsningar och andra saker och det som är jobbigt tycker jag som är ny konvertit är att alla har så olika saker att berätta om Islam. Har nästan tagit mig igenom Koranens Budskap nu. Hade jag inte gjort det hade jag trott på allt alla sa, vilket jag gjorde i början.

Så den som är ny konvertit vill jag bara säga sök vägledning genom Koranen Insh`allah istället för att lyssna på andra. Dra dina egna slutsatser vad som är rätt och fel. Många blandar ihop traditioner och kultur och det har inget med det vackra Islam att göra.

Jag tackar Allah varje dag för hans vägledning, mashallah till den här fina religionen. Alla ni som är födda muslimer borde tacka Allah ännu mer, ni slipper gå igenom alla svåra saker tills ni hittar den egna vägen för ni är redan födda med den. Ni har den redan som facit i er hand, medans vi andra får springa omvägar för att hitta dit. Men mashallah Allah hittade mig på vägen.

Emma
Stockholm 2008-01-28


www.konvertitguiden.com