Azizahs väg till Islam

Jag var ateist

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

All pris tillkommer Allah, som har väglett mig, min mamma och min lillebror till islam och vägleder oss och många att fortsätta dyrka Honom. Må vi bli grannar i Paradiset och få se Allahs Nöje!

Jag blev muslim för ca två år sedan. Innan dess var jag ateist, eller kanske agnostiker. Jag växte upp med kristendomen, gick i söndagsskolan, sjöng i kyrkokören men såg det mer som en rolig grej att göra. Det var aldrig någonting religiöst från min sida. Men detta var när jag barn också. När jag var ung tonåring(fjortis) så tänkte jag aldrig på religion eller Gud eller sådana djupa funderingar kring livet. Bara spelade spel, umgicks med vänner och lekte kan man säga.

I min äldre tonår vid 17 års åldern, så började jag tänka mer på frågor som vad händer när man dör. Det kändes totalt ologiskt för mig att ens tankar slutar existera, att allt är svart och tyst. I hösten 2007 så fick jag kontakt med en muslim som jag blev nära vän med. Och vi gjorde ett vad kan man säga, jag sa att jag kunde lära mig "ayat ul-kursi" under höstlovet. Så jag satt i en hel vecka och läste ayat ul-kursi i mitt rum, högt ljud på högtalarna så att hela grannskapet kunde höra. Men jag visste inte vad det var jag läste.

Tänkte aldrig på att det var den heliga Koranen, att det var en Helig bok som muslimer runt om i världen läste.. Visste inte heller betydelsen av denna ayat, att det är den mäktigaste ayat i Koranen. Iallafall, när jag läste denna så hörde mamma mig och hon började kalla mig för hennes lilla muslim.. Hehe, men hon började tyst för sig själv också läsa den ayat. Och för henne som redan trodde på Gud blev det någonting stort.

Hon började läsa om islam och kände att Islam var fortsättningen av kristendomen. Hon kände nog snabbt att Islam var den rätta religionen att följa.

Trots att jag läst denna mäktiga ayat och lärt mig den utantill så visste jag ju inte vad islam var eller hade någon så speciell tro på Gud eller att islam var rätt. Min mamma lade in en föreläsning i min mp3 en dag och sa att han var en jättebra talare. Hon sa inte så mycket, men hon sa typ hela tiden att han var jättebra talare och är logisk osv. Så när jag åkte tåg till göteborg en dag så tänkte jag att jag kunde väl lyssna lite, se vad det är. Så jag bytte bort musiken till föreläsningen. Det var "Purpose of life" med Khalid Yasin. Han ställde en fråga: "Vad fanns innan big bang?" och alla hans andra sätt att tala fick en att tänka till. Hörde inte hela föreläsningen då min mp3 dog..

Men jag började tänka mer på livet osv.. Skrev på msn mycket med min styvbror, vi brukade alltid skriva om djupa saker till varandra och delade funderingar osv. Så jag skrev det till honom, "vad fanns innan big bang om inte Gud?". Men han brydde sig inte så mycket hehe, det var mer jag som ville få ut orden. Började tänka mer och mer men var inte övertygad så att säga.

En dag ringde mamma mig, det var Eid 2007, hon sa att både hon och min lillebror hade gått till moskén och att min lillebror gjort shahada,trosbekännelsen, samma dag. Vet inte riktigt hur min lillebror på 10 år kände att bli muslim oså men All tacksamhet är till Allah och endast Allah vägleder människor på olika och visa sätt.. Jag tänkte fortfarande inte på att jag ville bli muslim eller någonting så ändå. Den perioden kan man säga att jag funderade på om Gud fanns eller inte.

Jag lärde känna en till muslim i november 2007 och vi pratade lite om Koranen. Jag fick veta att Koranen inte blivit ändrad en bokstav sedan den uppenbarades, och fick veta om de olika vetenskapliga miraklen som stod i den. Jag började mer och mer känna att det bara kan komma från Allah och att jag ville bli muslim.

Så det blev jullov, bodde hos min pappa den tiden så jag åkte till mamma under jullovet. Kommer ihåg när jag sa till min vän förresten innan jullovet att jag ville bli muslim, svaret jag fick var "du borde vänta"...vet inte varför men iallafall.

När jag kom hem till mamma så kändes hon som en helt annan person. Hon var helt spirituell och "över religiös" tyckte jag.. Hon var glad hela tiden och det var lite speciellt.

I alla fall så blev vi båda muslimer i december och så var det här det bästa som hänt oss någonsin alhamdulilah

Azizah
Stockholm 2010-03-07


www.konvertitguiden.com